Strada Aviatorilor 3C, Bacău 600325
+40 0745 224 937

De ce este bun marketingul online?

Mentsec IT doreste sa va prezinte 10 motive pentru care marketingul online este bun pentru afacerea ta.

      De cate ori ne-am intrebat care sunt avantajele marketingului online si cu ce ne ajuta. Mai jos regasiti principalele motive pentru care merita sa faci marketing online.

Optimizare seo

1. Conform unei statistici recente, în lume sunt peste 3 miliarde de utilizatori ai internetului și 8 din primele 10 țări ca număr de utilizatori sunt în Europa. România ocupă locul 58 în acest top. Așadar, mulți potențiali clienți, ușor de abordat, pentru că lasă „urme” pe internet.

2. Platformele sociale oferă un context în care poți să întâlnești omul din spatele oricărei afaceri, să te împrietenești cu el, să-i câștigi încrederea.

3. Publicitatea în mediul online (versus clasicele TV, radio și banner-e stradale) oferă posibilitatea direcționării țintite pe comportament și date demografice exacte, la prețuri muuult mai mici și cu posibilitate de măsurare a rezultatelor efective. Practic, promovarea în online îți oferă: – informații detaliate despre publicul țintă și cumpărători; – măsurarea rezultatelor în funcție de sursa care le-a generat, astfel încât să știi ce anume din campaniile de promovare îți aduce realmente mai mulți bani. Așa vei ști în ce să reinvestesti și unde să te opresti;
– statistici, ca să vezi când, cum, ce, de ce se cumpără de la tine și ce poți face mai bine ca să crești vânzările;
– costuri mult mai mici față de TV, radio sau publicitate stradală;
– posibilitatea să revinzi cu costuri 0 sau mult mai mici acelorași clienți, pentru că știi cine sunt.

4. Ai posibilitatea să îți crești brandul cu costuri 0 sau foarte mici, folosind puterea rețelelor sociale, pentru că oamenii dau mai departe în mod gratuit ce este valoros și le place. O să îți explic un pic mai departe de ce.

5. Poți să îți creezi propria comunitate, care să te urmăreasca și să te urmeze constant. Practic, poți construi prin încredere o comunitate cu oameni care vor cumpăra mereu de la tine și vor deveni ambasadori ai brandului tău (asta dacă îi respecți, le oferi valoare și liberul arbitru).

6. Poți să îi reabordezi prin mesaje personalizate pe cei care ți-au vizitat „magazinul de desfacere” – site-ul – cu ajutorul remarketing-ului (vom vorbi despre el mai mult în capitolul 5, la Advertising).

7. Plătești o dată să îi aduci în lista ta de e-mail și apoi poți să le vinzi de fiecare dată când ai ceva bun pentru ei.

8. Internetul are efect de pârghie: creezi un sistem de vânzare o singură dată și poți vinde prin el la oricâți oameni în același timp, oriunde în lume. De asemenea, poți multiplica sistemul pentru oricâte afaceri.

9. Oamenii încep să acceseze internetul din ce în ce mai mult de pe telefonul mobil și vrei să ai acces (probabil) la singurul obiect pe care clienții tăi îl au mai mereu asupra lor.

10. Review-urile, comment-urile, share-urile sunt cel mai bun mod de a câștiga noi clienți încrezători, cu costuri 0.

Viitorul sună bine?

Mai sus ți-am oferit 10 motive pentru care în prezent și în următorii 1-2 ani merită să îți dezvolți afacerea online.

Ce ne rezervă viitorul în acest domeniu?

E nevoie nu numai să profităm de oportunitățile actuale, ci și să ne pregătim din timp pentru ce urmează.
Marketingul online este O competiție din ce în ce mai mare pe atenția și timpul oamenilor la care vrem să ajungem.

Eficienta marketingului online|marketingul online este bun| marketingul online| marketing tintit|

Lasa uncomentariu